Resistant idiopathic thrombocytopenic purpura in pregnancy: A case report - (:unkn) unknown (My University, 1999)
Amaç: Bu çalışmada, gebelikte resistan idiyopatik trombositopenik purpura vakasını araştırmak ve uygun bir yöntemle tedavi etmek amaçlanmıştır. Çalışmanın Yapıldığı Yer: Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı. Materyel ve Metod: Gebelikte resistan idiyopatik trombositopenik purpura vakası tedavi sonrası sezaryen ile doğurtuldu. Bulgular: Gebelikte resistan idiyopatik trombositopenik purpuralı hastaların çoğu kortikosteroidlere veya intravenöz immun globulinlere cevap verirler ancak bu cevaplar çoğu kez geçicidir. Bu yazıda gebelikte resistan idiyopatik trombositopenik purpura vakası yüksek doz oral deksametazon ile başarılı şekilde tedavi edilmiştir. Sonuç: Gebelikte resistan idiyopatik trombositopenik purpura vakalarının yüksek doz oral deksametazon ile tedavisi hasta için kolay uygulanabilen, ucuz ve diğer tedavi seçeneklerine oranla çok daha az yan etkileri olan bir tedavi yöntemidir. Klasik tedavilere direnç gösteren resistan vakalarda uygulanabilir.

Objective: The aim of the study was to investigate a case of resistant idiopathic trombocytopenic purpura in pregnancy. Institution: University of Marmara School of Medicine Department of Obstetrics and Gynecology, Istanbul, Turkey. Material and Method: A case of resistant idiopathic trombocytopenic purpura in pregnancy was presented and delivered by cesarean section. Findings: Most patients with resistant idiopathic trombocytopenic purpura in pregnancy have a response to corticosteroids or intravenous immune globulin, but improvement is often transient. Our case was successfully managed with administration of pulsed high-dose oral dexamethasone. Conclusion: The treatment of resistant idiopathic trombocytopenic purpura in pregnancy with pulsed high-dose oral dexamethasone offers ease of administration, a low cost-therapeutic option with minimal side effects in patient.
Gebelikte rezistan idiopatik trombositopenik purpura: Bir vaka sunumu
Keywords: Cerrahi