Geometri problemlerinin çözüm süreçlerinde görselleme becerilerinin incelenmesi: ek çizimler - Delice, Ali; Sevimli, Eyüp (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2010)
Matematiğe yönelik kavramların anlaşılmasına yardımcı olması ve sezgisel bir bakışa olanak sağlaması ile matematik eğitimindeki araştırmacıların, özellikle son dönemlerde üzerinde durdukları “görselleme” yaklaşımı geometri problemlerinin çözüm sürecinde de önemli rol oynamaktadır. Bu bağlamda geometri öğretiminde öğrencilerin problem durumları karşısındaki tutumları ile ilgili birçok çalışma yapılmıştır.
Investigation of visualization ability in geometry problem solving process: auxiliary drawings
Keywords: Görselleme, ek çizim, geometri problemi