Bankalarda birleşme sonrası örgütsel bağlılık ve örgütsel sessizlik ilişkisi - Soycan, Ş. Hande (My University, 2010)
Çalışmamızda bankalarda birleşme sonrası örgütsel bağlılık ve örgütsel sessizlik ilişkisinin bulunması amaçlanmıştır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde kavramsal çerçeve, ikinci bölümde örgütsel bağlılık ve sessizlik ilişkisine değinilmiştir. Araştırma teorik bir çerçeve ile sunulduktan sonra üçüncü bölümde ampirik bir çalışma yapılmıştır. Ampirik araştırma İstanbul’da birleşme yaşamış 3 büyük bankada çalışanlar arasında 63 kişi ile gerçekleştirilmiştir. Konuyla ilgili daha önce hazırlanan bulunmamaktadır. Araştırmamız sonucunda bankalarda birleşme sonrası örgütsel bağlılık ile sessizlik arasında negatif yönlü zayıf bir ilişki, demografik özellikler ile örgütsel bağlılık ve örgütsel sessizlik arasında zayıf bir ilişki bulunmuştur. tsel bağlılık, örgütsel sessizlik, banka birleşmeleri.

The aim of this study is to reveal the relationship between the organizational commitment and organizational silence. This research contains three parts. First part examine the term of commitment and silence. In second part the relation between organizational silence and commitment is mentioned. After the submission of this research with teoric, an ampirical research was made forsupporting the subject. Ampirical research contained three banks which merged with another bank and 63 of employees. There is no researh about this subject that is done before. In our survey we found out a negative relationship between organizational silence and organizational commitment. Also, positive and weak relationship between organization silence, organizational commitment and demographic spesification has been revealed. Organizational silence, organizational commitment, bank mergers.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Örgütsel Bağlılık; Örgütsel Sessizlik