Eğilimlerin (trendlerin) halı tasarımı gelişim süreçlerine etkileri - ÖZDEMİR UYSAL, BAŞAK (My University, 2021)
Günümüzde, halının yaşam alanlarında ihtiyaç dışında kişisel bir tarz yaratmak için kullanılmasının önemli sebebi, tasarım ve yaratıcılık kavramlarının sektörde hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmesidir. Bireylerin farklı olanı alma isteği, ihtiyaç unsuru olan ürünleri de gün geçtikçe tüketim nesnesine dönüştürmektedir. Böylelikle rekabet artmaktadır. Tüm bu rekabet ortamında da farklı olanı yaratmak için özellikle firmalar, yönlendirici eğilimlere ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde çok yaygın bir şekilde başvurulan, gelecek senelerin eğilimlerini anlatan bu yazılar dünya genelindeki fuarların takibi, güncel olaylar ve analizleri ile ortaya çıkmaktadır. Eğilimler, sosyal hayatın, kültürel değişimlerin ya da gelişimlerin ve tüketimin gelecekte nasıl yön bulacağına dair yorum yapma şansı vermektedir. Bildirinin amacı, Dünyanın en büyük halı ve zemin kaplamaları fuarı olan “Domotex Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı’ndaki 2019 yılı eğilim eğrisinin halı tasarımlarına nasıl yansıdığını irdelemektir. Bildiri, fuar görsellerinin ve halı tasarımlarının yer aldığı bir sunumla gerçekleştirilmiştir.

In the current, up-to-date, ciphertext for publishing news, the concepts of design and creativity are making rapid progress in the industry. Individuals are getting different and the needed products are transformed into their objects day by day. Thus, competition is increasing. In order to create the difference in this competitive environment, companies especially need guiding tendencies. These articles, which are widely used today and describe the trends of the coming years, come out with the follow-up of fairs around the world, current events and analysis. Trends give us a chance to comment on how the social, changes of change or development will find direction in the future. The purpose of the report is to examine the reflection of the trend of 2019 in the carpet designs in the "Domotex Carpet and Floor Coverings Fair", the world's largest carpet and floor coverings fair. The paper was made with a presentation in which fair visuals and carpet designs have a place
Keywords: Carpet; Trend; Design; Domotex; Halı; Eğilim (Trend); Tasarım