İstanbul'da kadınların meme kanseri tarama programlarına katılımı (Mamografi çektirme, meme muayenesi için hekime gitme ve kendi kendine meme muayenesi yapma durumları) - (:unkn) unknown (My University, 2002)
Bu araştırma kadınların meme kanseri tarama programı doğrultusunda; mamografi çektirme, meme muayenesi için hekime gitme ve kendi kendine meme muayenesi (KKMM) yapma durumlarım belirlemek amacıyla karşılaştırmalı tanımlayıcı olarak yapıldı. Araştırma evrenini istanbul'da üç farklı sosyoekonomik düzeye sahip bireylerin oluşturduğu bir mahalle, örneklemi ise bu mahallede yaşayan 20 yaş ve üzeri kadınlar oluşturdu. Veriler araştırmacılar tarafından anket formu aracılığı ile toplandı. Araştırma sonucunda; meme kanseri tarama programında yer alan mamografi çektirme, meme muayenesi için hekime gitme ve KKMM yapma oranının sosyoekonomik düzeyi yüksek olanlarda, yüksek öğrenimlilerde, ev hanımlarında, evlilerde ve ailede kanser olmayanlarda fazla olduğu görüldü. Elde ettiğimiz bulgular sağlık bakımı alma olanağı, eğitim düzeyi ve medeni durumun mamografi çektirme, hekime gitme ve KKMM yapma davranışlarında etkili olduğunu gösterdi.