Özelleştirme ve Telekom örneği - Deniz, Bayram (My University, 2009)
zelleştirme, Telekom, Telekomünikasyon ÖZET ÖZELLEŞTİRME VE TELEKOM ÖRNEĞİ 1980’li yılların başında birçok ülkede özelleştirme uygulamalarına başvurulmuştur. Türkiye’de özelleştirme uygulamaları açısından en önemli örneklerden biri olan Türk Telekom örneği inceleme konusu edilmiştir. Özelleştirme uygulamalarından etkilenen en önemli kesim de çalışanlardır. Çalışanların özelleştirme sürecine ilişkin düşüncelerini öğrenmek için Türk Telekom bünyesinde bir anket çalışması yapılmış ve çalışmamız içinde değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Çalışmamızda özelleştirme uygulamalarının Telekomünikasyon sektörüne ve çalışma yaşantısına etkileri değerlendirilmiştir. Telecom, Privatisation

PRIVATISATION AND THE TELECOM CASE In the beginning of the 1980s many countries started to privatize state owned companies. Turkish Telekom is one of the most important cases of privatisation in Turkey which was investigated here. The employees were the most effected social group of this privatisation processes. In order to find out what the employees thought about this privatisation process, several questionnaires have been done among Turkish Telekomemployees which were evaluated in this paper. In this paper the impact of privatisation on the Telecommunication sector has been analysed.
Keywords: Ekonomik Büyüme; Özelleştirme; Telekomünikasyon