Orta yaş ve üstü bireylerin rekreasyon taleplerinin belirlenmesi ve rekreatif faaliyetlere katılımını engelleyen faktörlerin çeşitli değişkenlere göre incelenmesi - Kara, Tayfun (My University, 2022)
Rekreasyon taleplerinin yükseltilmesi öncelikle kişilerin rekreatif faaliyetlerine katılımını engelleyen faktörlerin ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Rekreasyon talebi, kişilerin boş zaman talepleri doğrultusunda rekreatif faaliyetlerden yapacakları seçimden başlayarak rekreatif faaliyetlerin idareler tarafından planlanması, rekreaktif alanların geliştirilmesine bağlıdır. Kahramanmaraş’ta ikamet eden orta yaş ve üstü bireylerin rekreasyonel taleplerinin belirlenmesi ve rekreatif faaliyetlere katılımlarını engelleyen faktörlerin belirlenmesi, Kahramanmaraş’taki rekreasyon alanlarının geliştirilmesi ve yeni rekreasyon alanlarının yapılması sırasında göz önünde bulundurulması gereken unsurların belirlenmesi bu çalışmanın temel amacıdır.

Increasing recreation demands primarily depends on the elimination of factors that prevent people from participating in recreational activities. Recreation demand depends on the planning of recreational activities by the administrations and the development of recreational areas, starting from the selection of recreational activities in line with the leisure demands of the people. The main purpose of this study is to determine the recreational demands of middle-aged and higher individuals residing in Kahramanmaraş and to determine the factors that prevent their participation in recreational activities, to develop the recreation areas in Kahramanmaraş and to determine the factors that should be taken into consideration during the construction of new recreation areas.
Keywords: Öğrenim ve öğretim; RECREATİON; REKREASYON SPORT; Spor; Sports; Study and teaching