Halofilik mikroorganizmalara ait lipaz enzimlerinin escherichia coli’de üretilmesi ve analizi - Touray, Abdoulıe O. (My University, 2017)
Lipazlar (triaçilgliserol hidrolazlar E.C. 3.1.1.3), hidrolazlar enzim ailesi içerisinde yer alan, gliserol ve yağ asiti zincirlerinin oluşturduğu esterlerin hidrolizini katalizleyen enzimlerdir

Lipases (EC.3.1.1.3, triacylglycerol acyl hydrolases) are members of hydrolases that catalyze the hydrolysis of ester bonds between glycerol and fatty acids. Lipases are abundant in all eukaryotic and prokaryotic organisms
Keywords: Bacillus; Biyokimya; Escherichia coli; Escherichia coli Lipase; Haloarcula; Lipaz; Mikroorganizmalar; Recombinant