Sigortacılıkta pazarlama ve satış yönetimi - Ünder, Gülden (My University, 2008)
Bu araştırmanın amacı; hayatdışı sigorta şirketlerinin kurumsal pazarlama ve satış yönetimlerini belirlemektir. Araştırma kapsamında pazarlama karmasının temel bileşenlerinin hayatdışı sigorta ürünlerinin pazarlamasındaki önem derecesi ve uygulanma düzeyi incelenmiştir. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan anket , İstanbul’da faaliyet gösteren 70 hayatdışı sigorta şirketine uygulanmıştır. Anket sonuçları; SPSS 15.0 istatistik programında varyans analizi, t-testi, ki-kare analizi, regresyon ve korelasyon analizlerine tabi tutulmuştur.Sonuçlar tablolar ve grafikler halinde sunulmuştur. Araştırma sonucunda; sigorta şirketleri pazarlama karmasının temel bileşenlerine farklı düzeylerde önem vermekte ve imkanları dahilinde uygulamaya çalışmakta olup, verdikleri önem ile uygulamaları arasında ise farklılıklar olduğu ortaya konulmuştur.

The aim of this study is to identify corporate marketing and sales techniques of non- life insurance companies. In this study the importance and practice areas of basic components of the marketing mix in non-life insurance marketing are defined. The survey, prepared towards of this aim, was applied to 70 companies which have been active in the non-life insurance sector. Results of the survey based on SPSS 15.0 variation analysis, T- test, the chi- square (X2), regression and correlation analysis and are shown in the tables and graphs. The survey shows that insurance companies consider main components of the marketing mix and use them as possible as and there are differences between the use of the marketing mix and consideration of the companies.
Keywords: Pazarlama; Satış Yönetimi; Sigortacılık