Üniversite öğrencilerinde, mizaç ve karakter özellikleri, sosyal destek ve duygu düzenleme güçlüğü ilişkisinin bazı değişkenlere göre incelenmesi - Hıdır, Sinem (My University, 2022)
Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin algıladıkları sosyal destek düzeyleri ile duygu düzenleme güçlükleri arasındaki ilişkide mizaç ve karakter özelliklerinin rolünü incelemektir. Ek olarak üniversite öğrencileri arasında, TCI-R, MSPSS ve DERS-16 ölçeklerini kullanılarak, kendini yönetme, zarardan kaçınma, iş birliği yapma, aile desteği, özel insan desteği, arkadaş desteği ve duygu düzenleme güçlüğü ilişkisini belirli değişkenlere göre incelenmiştir

The aim of this study is to examine the role of temperament and character traits in the relationship between university students' perceived social support levels and emotional regulation difficulties
Keywords: character; duygu düzenleme güçlüğü; karakter Difficulty in emotion regulation; Psikoloji, Klinik; Psychology, Clinical; social support; sosyal destek