Kumaş baskısında serigrafi baskı elek sıklığının ve rakle açısının tram nokta yapısına etkisinin incelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Yaygın bir kullanım alanına sahip serigrafi baskı yöntemi, birçok değişik yüzeye baskı yapmak için yüzyıllardır kullanılmaktadır, tekstil de bu alanlardan biridir. Kumaş üzerine yapılan baskılarda, baskı mürekkebi basılan kumaşın yapısı nedeniyle yüksek miktarda yayılma yapmaktadır. Bu yayılma baskının kalitesini etkileyen ana faktörlerdendir. Baskı sisteminin özellikleri de bu yayılmaya etki eden önemli bir faktördür. Bu çalışmada baskı değişkenlerinin bir kısmı sabitlenmiş, iki farklı baskı elek sıklığı ile üç farklı rakle açısı ile test baskıları yapılmış, yayılmanın yani tram nokta kazancının yukarıda sayılan faktörlere göre sonuçları belirlenmiş ve bulgular çerçevesinde kullanıcılara tavsiyelerde bulunulmuştur.

The silk screen printing method for printing which has a common use has been used for printing on several surfaces, including the textile, for ages. In the prints on fabric, the printing ink spreads into the fabric because of its structure. This permeation is one of the main factors affecting the quality of printing. The property of printing system is the most important factor affecting this permeation. In the present study, one part of printing variables was kept fixed and the text prints were prepared in the three different squeegee angles. Then, the results of the permeation (in other words, the screen dot gain) were determined by the factors mentioned above. Some advice was given to the user in the frame of the present data obtained
The investigation of the effect of serigraphy printing tram density on the rakle angle on tram dot structure