Toplum ruh sağlığı merkezi’nden hizmet alan bir şizofrenili olguda bütüncül yaklaşımın hastalığın gidişine etkisi - Arslan Delice, Mehtap; Mert Akgül, Suzan; Yıldız, Mustafa (My University, 2014)
Şizofrenide ilaç tedavileri, belirtilerin denetim altına alınmasında büyük ölçüde yardımcı olmakla birlikte toplumsal ve mesleki işlevsellik, yaşam kalitesi gibi alanlarda sınırlı etkiye sahiptir. Bu yüzden güncel yaklaşım bir çok alanda sorun ve yetersizliğe yol açan bu hastalığın tedavisinde, ilaca ek olarak psikososyal girişimlerin de kullanılması yönündedir. Bu makalede ülkemizde kurumsallaşmakta olan Toplum Temelli Ruh Sağlığı Sistemi çerçevesinde hizmet veren Bakırköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden (TRSM) yararlanan bir şizofreni hastasının tedavi süreci anlatılmıştır
Keywords: Toplum ruh sağlığı merkezi (TRSM), şizofreni, iyileştirim, seyir