Oksidatif stres ve prematüre retinopatisi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Oksidatif stres prematüre retinopati etiyolojisinde önemli rol oynamaktadır. Prematüre bebeklerde henüz gelişmesini tamamlayamamış antioksidan sistem ve artan oksidatif stres hastalığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Oksidatif ve antioksidatif mekanizma ile sinyal yolakları ile ilgili çalışmalar, prematüre retinopati tanı ve tedavisine yönelik seçenekler elde edilmesini sağlamaktadır. Bu derlemede, son yıllarda önemi çok daha iyi anlaşılan oksidatif stres ile prematüre retinopati arasındaki ilişkiyi irdelemeyi ve güncel bir bakış ortaya çıkarmayı amaçladık. (Turk J Ophthalmol 2014; 44: 223-7)

Oxidative stress plays an important role in the etiology of retinopathy of prematurity. Insufficient antioxidant system and increased oxidative stress in premature infants lead to the development of the disease. Understanding the mechanism of oxidative stress and antioxidant system and the related signaling pathways contribute to the development of novel options for diagnosis and treatment of retinopathy of prematurity. The current review aimed to evaluate the relationship between oxidative stress and retinopathy of prematurity and to create a current notion regarding this issue. (Turk J Ophthalmol 2014; 44: 223-7)
Oxidative stress and retinopathy of prematurity
Keywords: Göz Hastalıkları