Kooperatiflerde bütçeleme - Şentürk, Bülent (My University, 2005)
KOOPERATİFLERDE BÜTÇELEME Kooperatif,üyeleri tarafından yaratılır.Kooperatif, üyeleri tarafından yönetilir ve bütün üyelerin alınacak kararlara katılma hakları vardır.Üyelerin kooperatif kurma sebebi, onlar için gelir üretecek bir hizmetten yararlanmaktır. Üyeler kooperatif kuracakları zaman en iyi olası sonuçlar getirecek bir işletme yapısına sahip olmak isterler. Kooperatiflerin amacı, üyelerine en düşük fiyatlarla hizmet sunmaktır. Kooperatif bütçeleri üyelerine kooperatifi kurma ve idare etme imkanı verir. Kooperatif bütçeleri diğer işletmelerin bütçelerinden farklılık gösteren bir yapıya sahiptir. Kooperatif bütçeleri üyelerinin hakkını maksimize edecek şekilde düzenlenirler.Herhangi bir işletmede ise bütçeleme yapılırken sermaye yatırımının maksimize edilmesi hedeflenir. Name and Surname: Bülent Şentürk Field : Administration Programme: Kooperatifçilik Supervisor: Professor Gürbüz Gökçen Degree Awarded and Date: Master-Temmuz 2005 Cooperative,Budgeting

BUDGETİNG İN COOPERATİVE The cooperative is created by its members. The cooperative is managed by its members, and they all have to right to participate in the decision making process of the cooperative. Members establish their coooperative because they are seeking to obtain aservice which will generate income for them. Members, when creating the cooperative, seek to acquire the best possible results from their enterprise. The budget of a cooperative enables members to estabish and to operate their cooperative. The budget of a cooperative is different from that of another organization.. The cooperative is seeking to maximize the remuneration of each unıt of participation in the cooperative by its members. Any other economic enterprise is seeking to maximize the remuneration of each unit of investment of capital in it.
Keywords: Bütçeleme, Kooperatiflerde; Ekonomi; Kooperatifçilik; Kooperatifler