Türkiye' de Trifolium L. cinsinden yeni bir takson kaydı ve bir türün varlığı - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Trifolium tumens Stev. & Bieb. var. talychense (Chalilov) Zoh. (sect. Vesicarid) taksonu Türkiye florası için yenidir. Ayrıca Trifolium vavilovii Eig (sect. Trifolium) türünün de Türkiye florasında olduğu kesinleştirilmektedir.