Nabilon: Anti-emetik Etkili Cannabinoid - Doğanca, Solmaz (Marmara Pharmaceutical Journal, 1985)
Kenevir bitkisi insanlarda ve hayvanlarda çeşitli farmakolojik etkiler oluşturan 20'den fazla cannabinoid taşımaktadır.