DENİZ HUKUKU'NDA ALTERNATİF ÇÖZÜM YOLLARI - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Çalışmamızda alternatif çözüm yollarının neler olduğu belirtilerek,günümüzde de çok tartışılan arabuluculuk müessesesinin önemi,avantaj ve dezavantajları ile diğer çözüm yollarının karşılaştırılması yapılarak basta SMA,LLMA ve BIMCO'daki düzenlemeler olmak üzere deniz ticaret hukuku alanındaki uygulaması üzerinde durulmuştur.

In our study af ter the concept of alternative dispute resolutions mentioned in general, mediation will be underlined. Not only the goals,but also p ros and cons of mediation will be analysed and legal evaluations -taking into consideration of the mediation clauses in SMA,LLMA and BIMCO- will be made.
Keywords: Hukuk