Çocukluk çağında ürtiker ve anjiyoödem: Patojenez, tanı ve tedavi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Ürtiker, deride geçici olarak ortaya çıkan kızarıklık, kabarma ve kaşıntı ile belirgin bir hastalıktır. Akut ve kronik olarak klinik sınıflamanın yapılması etiolojik etkenlerin araştırılması ve klinik seyrin belirlenmesi açısından önemlidir. Bu derlemede, ürtiker ve anjiyoödemin klinik sınıflaması, patojenez, hastalığa neden olabilecek etmenler ve tedavi hakkında bilgi verilmiştir.

Urticarial disease is characterized by transient erythematous, swelling and pruritic lesions. Classification of the disease as acute and chronic urticeria provide a comprehensive approach to detect the etiological factors and estimate the prognosis. In this paper, clinical classification of urticeria, pathogenesis, related factors with disease and therapy options were reviewed.
Childhood urticaria and angioedema: Pathogenesis, diagnosis and therapy
Keywords: Alerji; Dermatoloji; Pediatri