İdarenin faaliyetlerinde elde edilen kişisel verilerin işlenmesi - Kılıç, Emre (My University, 2025)
Bu tez, İdarenin faaliyetlerinde elde edilen kişisel verilerin işlenmesini, kamu hizmetleri ile bireysel mahremiyet hakları arasındaki denge üzerine odaklanarak incelemektedir. Çalışma, AB'nin Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ve Türkiye'nin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) da dahil olmak üzere çeşitli ulusal yasaları içeren yasal çerçeveleri analiz etmekte ve bunların kamu hizmeti ile kolluk faaliyetlerinde uygulanmasını ele almaktadır. Araştırma eğitim, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde kişisel verilerin işlenmesi, kamu düzeninin korunması amacıyla kişisel veri işlemenin sınırları ve kamu görevlilerinin kişisel bilgilerinin korunması gibi temel konuları incelemektedir. Denetim mekanizmalarını, idari sorumlulukları ve veri ihlallerinin olası sonuçlarını karşılaştırmalı bir perspektiften araştırarak hem akademik söyleme hem de pratik politika oluşturmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Tez, giderek küreselleşen ve dijitalleşen bir yönetişim ortamında şeffaflık ile mahremiyet arasında dinamik bir denge ihtiyacını vurgulamaktadır.

This thesis examines the processing of personal data obtained in the activities of the Administration, focusing on the balance between public services and individual privacy rights. The study analyzes legal frameworks including various national laws, including the EU's General Data Protection Regulation (GDPR) and Turkey's Law No. 6698 on the Protection of Personal Data (KVKK), and considers their application in public service and law enforcement activities. The research examines key issues such as the processing of personal data in education, health and transportation services, the limits of personal data processing for the protection of public order and the protection of personal data of public officials. It aims to contribute to both academic discourse and practical policy-making by exploring control mechanisms, administrative responsibilities and the possible consequences of data breaches from a comparative perspective. The thesis emphasizes the need for a dynamic balance between transparency and privacy in an increasingly globalized and digitalized governance environment.
Processing of personal data obtained in the activities of the administration
Keywords: 6698 sayılı Kanun; administrative accountability; data privacy; Data protection; digital governance; Dijital yönetişim personal data protection; İdari hesap verebilirlik; Kamu yönetimi; Kişisel verilerin korunması; Law and legislation; Law No. 6698; Protection of personal data; public administration; Turkey; Türkiye; Veri gizliliği; Veri koruma; Yasa ve yasama