Yapay sinir ağları metodolojisi ile zaman serisi analizi : teori ve uygulama - Çelik, Burak (My University, 2008)
YAPAY SİNİR AĞLARI METODOLOJİSİ İLE ZAMAN SERİSİ ANALİZİ : TEORİ ve UYGULAMA Bu çalışmada; ekonomik zaman serileri analizinde yeni bir teknik olan yapay sinir ağları metodolojisi ile zaman serisi analizi konusunun teorik ve uygulamalı olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma dahilinde yapay sinir ağları metodolojisi ile zaman serisi analizinin nasıl yapılacağı teorik olarak açıklanmış ve ardından bir uygulamaya yer verilmiştir. Ayrıca elde edilen sonuçlar, klasik modellerden elde edilen sonuçlar ile karşılaştırılmış ve her modelin öngörü performansı değerlendirilmiştir. Sonuç olarak yapay sinir ağları analizlerinin, klasik yöntemlere güçlü bir alternatif olabileceği görülmüştür.

TIME SERIES ANALYSIS WITH ARTIFICIAL NEURAL NETWORKS METHODOLOGY : THEORY and APPLICATION In this study, it is aimed to examine both theoretical and applied analysis with artificial neural networks methodology as a new techique. Within study, it was theoretically stated that how to make time series analysis with artificial neural networks and then an application was included. Also, reached results were evaluated with the reached results of classical models and predict performance of each model was commented. Evantually, it was seen that artificial neural networks analyses could be strong alternative method to classical models.
Keywords: Ekonometri; Varyans; Yapay Sinir Ağları; Zaman Serisi Analizi