Uluslararası Denizcilik Örgütü ve çevre: Türkiye'nin örgüt içindeki durumu - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Denizcilik sektörü ve taşımacılığının önemi yıllar içersinde giderek artarak değer kazanmıştır. Dünyamız büyük su alanlarıyla çevrelenmiştir ve dünyamızın suyollarının çevresel sürdürülebilirliğini sağlamamız gereklidir. Bu görevi yerine getirme gayretleri sonrasında Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) kurulmuş ve kuralları belirlenmiştir. Bu çalışma Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün Faaliyet Alanlarını, Çalışma Organizasyonunu, Tavsiyelerini, Kodlarını ve Sözleşmelerini gözden geçirecektir. Buna ilaveten çalışma, Türkiye’nin IMO’daki katılımını ve taraf olduğu sözleşmeleri inceleyecektir.

The importance of maritime sector and transportation has realized an increased significance over the years. Our world is surrounded by vast bodies of water and it is necessary that we maintain the environmental sustainability of our world’s waterways. In an effort to accomplish this task, the International Maritime Organization (IMO) was founded and regulations established. This study reviews the IMO’s activity area, work organization, recommendations, codes and conventions. It further reviews Turkey’s involvement in the IMO and the agreements they have executed.
International Maritime Organization and the environment: Turkey's in status the organization