Türkiye'de taylor kuralı'nın geçerliliğinin ekonometrik analizi - Çağlayan, Ebru (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2005)
Bu çalışmada, uzun yıllar boyunca yüksek ve kronik enflasyona sahip ülkemiz için Taylor kuralının geçerliliği multinominal logit modeli ile incelenmiştir. Elde ettiğimiz bulgulara göre, Taylor bilgi setinde yer alan bilgi setinde yer alan üretim açığı değişkeninin faiz oranlarının yönünün tahmin edilmesinde önemli rol oynamadığı görülmüş ve üretim açığı yerine üretimin bir devre gecikmeli değeri kullanılmıştır.
Keywords: Para politikası, Taylor Kuralı, Multinominal Logit Modeli