Hırsızlık suçu (TCK m. 141-147) - Salkaya, Didem (My University, 2010)
HIRSIZLIK SUÇU 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun yürürlükten kaldırılarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun kabul edilmesi ile birlikte Ceza Hukuku sistemimizde önemli değişiklikler olmuş, bu değişiklikler artık uzun bir süre uygulanacak olan bu kanunun öğrenilmesi zorunluluğunu doğurmuştur. Bu zorunluluk sonucu tez çalışması Türk Ceza Kanunu kapsamında bulunan bir konu üzerinde gerçekleştirilmiştir. Suç tipi olarak Hırsızlık Suçunun tercih edime sebebi ise; günlük yaşantımızda ve uygulamada bu suç tipi ile karşılaşma ihtimalimizin oldukça yüksek olmasıdır. Bu sebeple Hırsızlık Suçu tüm unsurları ve nitelikli halleri ile birlikte detaylı olarak incelenmiştir. Ayrıca bu çalışma esnasında 765 sayılı Kanun dönemindeki düzenlemelere de karşılaştırmalı bir anlatım tarzı ile yer verilmiş, konu anlatımı güncel Yargıtay kararları ve Ceza Hukuku alanında önemli çalışmalar vermiş olan hocalarımızın görüşleri ile de desteklenerek okuyuculara iyi bir kaynak oluşturulmaya çalışılmıştır. THE CRİME OF ROBBERY With the repeal of the Turkish Criminal Code number 765 and the admission of Turkish Criminal Code number 5237, there has been fundemantal amendments in our Criminal Law. Due to the these amendments, it is now obligatory to learn this law. As a result of this necessity, the thesis study was performed on a subject which is within the context of Turkish Criminal Code. The reason why the crime of theft is chosen is, that the possibility of facing with this type of crime is higher in our daily lives. For this reason, the crime of theft is examined in detail with its all elements and qualifications. In order to to provide a good resource to the readers, in this study ,there is also a comparative expression with the regulations made during the law number 765 and the subject is supported with the views of our teachers who has vital studies in the fields of actual Court of Appeal judgments and the Criminal Code.
Keywords: Caze Hukuku; Ceza Hukuku_Türkiye