Ticari bankacılık kredi süreçlerinde finansal analiz ve sektörel karşılaştırma - Özkanca, Tolunay (My University, 2021)
Farklı gereksinimleri sahip olan kişilerin gereksinimini hissettikleri finansmanaulaşmasının başlıca yollarından biri bankalardan alınacak kredidir. Bankalara aitfonksiyonlardan biri olan krediler, banka müşterilerinin kullanımına sunulmakta, gerçekve tüzel kişilere edinmek istedikleri gayelere yönelik kullandırılmaktadır. Kredilermüşterilere kullandırılırken bankalar gerek politikaları gerekse kanunlar çerçevesindebelli başlı süreçleri uygulamaya dahil etmektedir. Bu süreçlerin başında ise malianalizler kredi performansını etkileyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu nedenle mali analiz ile ele alınan kredilendirme sürecinin beklenen verimi dahafazladır. Hazırlanan çalışma ticari bankacılık sektöründen önemli risklerin başındagelen kredi riskinin etkin yönetilebilmesi için ticari kredilendirme süreçlerinde malianalizin önemi ve gerekliliğine vurgu yapmak için oluşturulmuştur.

One of the main ways for people with different needs to access the financingthey feel is through a loan from banks. Loans, one of the functions of banks, are offeredto the use of bank customers and made available to real and legal persons for thepurposes they want to achieve. While providing loans to customers, banks includecertain processes within the framework of both their policies and laws. At the beginningof these processes, financial analysis emerges as the most important factor affectingcredit performance. For this reason, the expected efficiency of the lending process,which is handled with financial analysis, is higher. For this reason, the prepared studywas created to emphasize the importance and necessity of financial analysis incommercial lending processes in order to effectively manage the credit risk, which isone of the most important risks in the commercial banking sector.
Keywords: Bankalar ve bankacılık; Banks and banking; Credit; Finance; Financial Analysis; Finansal Analiz Commercial Banking; Kredi; Maliye; Ticari Bankacılık