Eser nitrit analizi için yeni bir yöntem - Ercan, Özgen (My University, 1999)
Bu çalışma, nitrit iyonunun asidik ortamda ( 2,75< pH < 3,50 ) malonilüre ile reaksiyona sokulması ve elde edilen nitrosomalonilürenin pH: 5,50 ortamında spektrofotometrik tayini esasına dayanmaktadır. Nitrosomalonilürenin kantitatif oluşumunu etkileyen pH, sıcaklık, yabancı iyonlar, çözücü vb. değişkenler sistematik olarak araştırılmış ve nitritin en yüksek duyarlılık, doğruluk içinde analizinin yapılabilirliği gerçekleştirilmiştir. Geliştirilen yöntemle 0,0575 ± 0,002 ppm NO2- analizi gerçekleştirilebilmektedir. Standart sapma %0,1 civarındadır. %94 - 95 verimle reaksiyon gerçekleşmekte olup, yöntemin güvenilirliği için sonuçlar istatistik olarak değerlendirilip ortaya konulmuştur.

This study based on determination of nitrosomalonylurea in the acidic condition ( pH:5.50 ) by spectrophotometric methods. The processing of nitrosomalonylurea involves reaction of nitrite ions with malonylurea in acidic condition ( 2.75 < pH< 3.50 ). The analysis is processed in a possible high sensitivity and linearity, also influence agent of quantitative processing of nitrosomalonylurea are researched systematically as the pH, temperature, foreing ions andd solvent etc… 0.0575 ± 0.002 ppm NO2- ions can analyse with this developed process. Standard deviation of the process is about %0.1. The yield oof processing is %94 - 95 and reliability of process is evaluated and produced statistically.
Keywords: Kimya; KİMYA