Academics' Conflict Management Styles - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Uzun yıllardan beri "çatışma", eğitim örgütlerinde önemli bir problem olarak algılanmıştır. 21. Yüzyıldan itibaren çatışma, dikkatli yönetildiği takdirde, eğitim örgütlerinin, gelişmesinde önemli bir araç haline gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, çatışmanın altında yatan nedenleri ve bunların öğretim elemanları ve yönetim kadrosu tarafından nasıl ele alındığını incelemektir. Devlet ve vakıf üniversitelerinde 2000-2001 akademik yılında görev almış öğretim elemanları bu araştırmanın çalışma grubunu oluşturmaktadır. Çalışma grubu, İstanbul içindeki üniversitelerden basit tesadüfi örneklem yoluyla seçilmiştir. Anket, bir dizi yapılanmamış görüşme ve konuyla ilgili literatürün (Rahim 1983; Thomas, 1977) gözden geçirilmesinden sonra son halini almıştır. İstatistiksel verilerin analizinde SPSS Programı kullanılmıştır. Manidar olan sonuçların belirlenmesinde, T Testi ve Tek Yönlü Varyans analizi kullanılmıştır.

Throughout the centuries, "conflict" has been observed as a major problem in educational organisations. With the coming of the 21sl ceritury "conflict" became one of the most important tools in the development of organisations when it is carefully managed. The purpose of this study is to determine the reasons underlying conflict and how they are handled by academic and administrative staff. A group of academics who work at public and foundation universities in Istanbul in the 2001-2002 academic year constitutes the scope of this research. Sample group has been chosen randomly from the universities in Istanbul. The questionnaire was given its final form after a series of unstructured interviews and related literature'(Rahim 1983; Thomas, 1977) review. Analysis of the data has been done by using SPSS programme. T Test and One Way Anova Tests were used to determine the significant differences.
Öğretim Elemanlarının Çatışma Yönetimi Davranış Biçimleri
Keywords: İktisat; İşletme