Türkiye'nin enerji kaynakları, enerji politikası ve cari açık-enerji ithalatı ilişkisi - Cengiz, Emir Kaan (My University, 2017)
Bu çalışmada Türkiye'nin cari açık verileri üzerinde enerji ithalatının rolü en küçük kareler yöntemi (EKK) kullanılarak incelenmiştir. ABSTRACT In this study, the role of energy import expenditure on Turkey's current account deficit is analyzed by using Least Squares Regression (OLS).
Keywords: break OLS; cari açık; current account deficit; EKK; energy; energy import; energy policy; energy resources; enerji; enerji ithalatı; Enerji kaynakları; Enerji politikası; kırılmalı EKK; OLS; Türkiye