İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞÇİNİN DEVAMSIZLIĞI NEDENİYLE FESHEDİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2013)
İş çinin, iş görme borcunu, mevzuatta ve sözleş melerde öngörülen çalış ma sürelerine uygun olarak süreklilik içinde yerine getirmesi, devamsızlık yapmaması gerekmektedir. İş çinin iş e gelmesi gerekirken devamsızlık yapması, iş görme borcuna aykırı davranış ının özel bir görünümü olarak ortaya çıkmakta olup, kanun koyucu tarafından yaptırıma bağlanmış tır. 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesine göre, süresi belirli olsun veya olmasın iş veren, Kanunda düzenlenen devamsızlık hallerinde, iş sözleş mesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin haklı nedenle derhal feshedebilmektedir. Çalış mamızın konusunu, iş verene iş sözleş mesini haklı nedenle feshi hakkı tanıyan iş çinin devamsızlık hallerinden, sadece iş çinin haklı bir neden olmaksızın ve iş verenden izin almaksızın devamsızlık yapması durumu oluş turmaktadır.

Employers are obliged to work in accordance with the working hours situated by laws and agreements in continuity and without any absenteeism. Absenteeism where attendence is obligatory is a custom type of violation of the employement act against which the legislatives have imposed sanctions. According to Article 25 of the Labour Law No:4857; in the event of absenteeism the employer is entitled to terminate the employement agreement, regardless of whether having a definite or indefinite period, immediately prior to expiry of its term or without any need for a notice due to valid reasons. Our study herein examines the absenteeism of the employee without the employer s permission or a valid reason, from among the cases which entitle the employer to cancel the employement with a valid reason.
(CANCELLATION OF THE EMPLOYEMENT ACT IN THE EVENT OF THE ABSENTEEISM OF THE EMPLOYEE)
Keywords: Hukuk