SAHİPLİK YAPISI, YÖNETİM YAPISI VE FİRMAPERFORMANSI: TÜRKİYE'DEN BULGULAR - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu çalışma şirket yönetişimi ve örgütsel performans arasındaki ilişkiyi anlamayı amaçlamaktadır. 2005-2005 yılları arasını kapsayan bu araştırmada şirket yönetişimi için iki ölçü düşünülmüştür. Örgütsel performans ölçütü olarak ROA ve ROS değerleri kullanılmıştır. Sahiplik yapısı ile örgütsel performans arasında istatistiki olarak anlamlı pozitif yönlü korelasyon tespit edilmiştir. Diğer taraftan yönetim yapısı ile örgütsel performans arasında istatistiki olarak anlamlı farklılık tespit edilmiştir. Araştırmada Borsa İstanbul verileri kullanılmıştır.

This study investigates the relationship between corporate governance and company performance. I consider two measures of corporate governance during the period 2005-2011. Financial ratio, Return on Sales (ROS) was applied to measure organizational performance. A significant positive relationship between ownership structure and organizational performance and between executive structure and organizational performance was found. The data from businesses listed in Borsa Istanbul was used to understand the relation between corporate governance and organizational performance.
OWNERSHIP STRUCTURE, EXECUTIVE STRUCTURE AND FIRM PERFORMANCE: EVIDENCE FROM TURKEY
Keywords: Biyoloji