Stratejik halkla ilişkiler ve medya yönetimi kapsamında bir vaka analizi Emek Sineması örneği - Seçkin, Tolga (My University, 2025)
Bu çalışma, stratejik halkla ilişkiler ve medya yönetimi bağlamında Emek Sineması üzerine bir vaka analizi yapmaktadır. Çalışmada, Aralık 2015 tarihinden itibaren Cercle d’Orient binasının restorasyonu ve Emek Sineması'nın yeniden inşası sürecinde Özak GYO tarafından uygulanan halkla ilişkiler stratejileri incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemine ve derinlemesine görüşme tekniğine başvurulmuştur. Proje hem kültürel hem de ticari açıdan büyük önem taşıdığı için, toplumsal tepki çekmiş ve gündemde yoğun bir şekilde yer almıştır. Bu süreçte kullanılan halkla ilişkiler ve medya yönetimi stratejileri, geniş kapsamlı iletişim kampanyaları, dijital medya kullanımı ve etkinlik yönetimi gibi çeşitli araçlarla desteklenmiştir. Çalışma, bu stratejilerin etkinliğini değerlendirmeyi ve benzer projelerde halkla ilişkiler ve medya yönetimi açısından yol gösterici olmayı amaçlamaktadır. Çalışmamız, stratejik halkla ilişkilerin sadece bilgi aktarma ve medya yönetimi ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda toplumsal değerlerin korunması ve kamuoyunun taleplerine uygun stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

This study presents a case analysis of Emek Cinema within the framework of strategic public relations and media management. The study examines the public relations strategies implemented by Özak GYO during the restoration of the Cercle d’Orient building and the reconstruction of Emek Cinema, starting from December 2015. In the study, a qualitative research method and in-depth interview technique were employed. The project attracted significant public attention and remained prominently in the spotlight due to its cultural and commercial significance. The public relations and media management strategies employed during this process were supported by a variety of tools, including comprehensive communication campaigns, the use of digital media, and event management. The study aims to evaluate the effectiveness of these strategies and serve as a guide for similar projects in terms of public relations and media management. Our study reveals that strategic public relations is not limited to information dissemination and media management, but also requires the development of strategies that protect societal values and respond to the demands of the public.
A case analysis within the scope of strategic public relations and media management Emek Cinema example
Keywords: Business communication; Case Analysis; Corporate Communication; Digital Public Relations; Dijital Halkla İlişkiler Strategic Public Relations; Halkla ilişkiler; İkna (Psikoloji), Örgütlerde; İşletme iletişimi; İtibar Yönetimi; Kamuoyu İletişimi; Kurumsal İletişim; Media Management; Medya Yönetimi; Persuasion (Psychology) in organizations; Public Opinion Communication; Public relations; Reputation Management; Stratejik Halkla İlişkiler; Vaka Analizi