Temporomandibular joint imaging techniques - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Yeni tekniklerin bulunması ve özellikle bilgisayar alanındaki gelişmeler, TME anatomisi ve fonksiyonlarını daha iyi değerlendirmemizi sağlamıştır. Klinik bulgularla bağlantılı görüntüler sayesinde temporomandibular eklem düzensizliklerinin (TMD) patofizyolojisini daha iyi anlaşılabilir. TMD nin gelişimini anlamak yeni tedavi yaklaşımlarının doğmasına yol açar. Temporomandibular görüntüleme yöntemleri; direkt radyografiler, konvansiyonel tomografi, panoramik radyografi, kinetik x-ışını görüntüleme, artrografi, ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, nükleer tıp, sefalometri olarak sınıflandırılabilir. Sert ve yumuşak doku patolojilerini en iyi gösteren, donanım olarak en rahat ulaşılabilen, radyasyon dozu en az olan ve diğer kontrendikasyonlar açısından en uygun olan teknik seçilir. Bu derleme çalışmasında, temporomandibular eklem sert ve yumuşak dokularının görüntülenmesinde kullanılan yöntemler özetlenmiştir.

Invention of new techniques and improvement of especially computer systems were provided better assessment of TMJ anatomy and functions. Pathophysiology of TMD was better understood with images associated clinical findings. Understanding of TMD s improvements were caused emergence of new treatment approaches. TMJ imaging techniques can be arranged as direct radiographies, conventional tomography, panoramic radiography, kinetic X-  ray imaging, arthrography, ultrasonography, computerized tomography, magnetic resonance imaging, nuclear medicine, cephalometric radiography. The technique is chosen which is best showing the pathology of hard and soft tissues, most easily accessible as equipment, the radiation dose of at least and most suitable for other contraindications. At this review, TMJ imaging techniques were summarized.
Temporomandibular eklem görüntüleme yöntemleri
Keywords: Diş Hekimliği