Erving Goffman’ın dramaturjik yaklaşımı kapsamında latin dansları ve halkla ilişkiler bağlamında sosyal etkileşimler - Alemdar, Hanefi Can (My University, 2021)
Dans etkinlikleri, sosyal etkileşim zeminini oluşmasını sağlayan organizasyonlardır. Günümüz profesyonel halkla ilişkiler uygulamaları içerisinde sıklıkla kullanılan dans unsuru, etkinlik yönetimi, sponsorluk faaliyetleri, imaj yönetimi, itibar yönetimi, kriz iletişimi, algı yönetimi ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi alanlarda sıklıkla kullanılarak halkla ilişkiler faaliyetlerine dahil edilmektedir.Bu çalışma organizasyonel dans etkinliklerinin sağladığı sosyal etkileşim zemininin bireyin iletişimine olan katkısını tartışmaya yönelik, Latin dans geceleri ortamlarını örneklerle ve Erving Goffman’ın “Dramaturjik Yaklaşımı” kapsamında ele almaktadır. Buradan yola çıkarak, dans gecelerinde başlayan etkileşimlerin doğrudan veya dolaylı olarak dansçı bireylere iletişimsel bir esneklik sağladığı, kişinin kazandığı bu yetkinlikle günlük hayatta karşılaştığı farklı durumlara yönelik kendini daha kolay adapte edebildiği sonucuna varmaktadır.

Dancing events are the organizations that allow for the basis of social interaction. Dance events are included in the public relations activity, by being applied often in the fields like dance factor, event management, sponsorship activities, style management, crisis communication, perception management, and social responsibility dancing events - which are used within the practicing of public relations. This study covers that within the environment of Latin dancing nights with examples and Erving Goffman’s ‘‘Dramaturgic Approach’’, oriented to the discussion of the contribution of social interaction to the individual’s communication enabled by organizational dancing events. By looking at this study, it can be concluded that the interactions that start at dancing nights create some communicational flexibility directly or indirectly for individuals that dance and that the individual can easily adapt himself or herself to different circumstances that occur in his or her daily life with that gained competence.
Keywords: Benlik Sunumu; Dramaturgy; Dramaturji; Goffman; Halkla ilişkiler; Latin Dances; Latin Dansları Goffman; Public relations; Self Presentation