Kierkegaard’ın din felsefesi - Yıldırım, Tamer (My University, 2002)
Bu çalışmada Kierkegaard'ın din felsefesini ana hatlarıyla belirtmeye çalıştık. Giriş bölümü Kierkegaard'ın hayatı, çalışmaları ve etkileri hakkındadır. İlk bölümde varoluşçuluk tartışılmıştır, genelde Kierkegaard'a göre. İkinci bölümde Kierkegaard'ın din felsefesinin temel kavramları (korku, kaygı, umutsuzluk, günah, objektif ve subjektif hakikat) ve iman; Hıristiyanlığın mahiyeti ve peygamberlik düşüncesi (Mesih İsa), ölüm ve sonsuzluk (eskatoloji), Tanrı'nın varlığının delilleri ve onun fideizmi ve din felsefesine etkisi hakkındadır. Biz bu çalışmamızda Kierkegaard'ın orijinal eserlerinden faydalandık; özellikle Concluding Unscientific Postcript, The Sickness Unto Death ve Fear and Trembling. Sonuçta, diyebiliriz ki; Kierkegaard'ın din hakkındaki görüşleri zamanımızda hala güncelliğini sürdürmektedir.

İn this research we have tried to outline Kierkegaard Philosophy of Religion. The Introduction is about Kierkegaard's life, works and influences. The first chapter discusses existentialism, in general according to Kierkegaard. The second chapter is about basic concepts of Philosophy of Religion in Kierkegaard (dread and anxiety, despairing, sin, ojjective and subjective truth) and nature of religion, christianity, faith and idea of prophecy (jesus christ), death and eternity (escatology), proofs on existance of God and his fedeism and influence on Philosophy of Religion. We have used in this study the original works of Kierkegaard, in particular, Concluding Unscientific Postcript, The Sickness Unto Death and Fear and Trembling. In conclusion, we can say that Kierkegaard's ideas about religion are still relevant in our time.
Keywords: Felsefe, Din