Lübnan siyasetinde Filistinli mültecilere yönelik politikaların iyileşmemesinin ardındaki nedenler Burc Baracne kampı örneği - Sağlam, Zeliha (My University, 2017)
LÜBNAN SİYASETİNDE FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERE YÖNELİK POLİTİKALARIN İYİLEŞMEMESİNİN ARDINDAKİ NEDENLER BURC BARACNE KAMPI ÖRNEĞİ Bu tezin genel amacı Lübnan’da 1948 yılından bu yana yaşayan Filistinli mültecilerin durumlarını oradaki tanıkların gözünden yansıtarak kendi izlenim ve analizlerimle birlikte aktarmaktır. Filistinli mültecilerin Lübnan’da bulundukları zaman zarfında bir dönem Lübnan siyasi hayatının içine girmiş olmaları ve sonrasında yalıtılmış bir yaşam sürmeleri ve ülkede kabul görüp görmeme sorusu açıklanmaya çalışılmıştır. Analiz edilen bölümler öncesinde Filistinlilerin bölgedeki faaliyetleri, kampta yaşayan mültecilere verilen insani yardım desteği, yaşam alanlarının kısıtlanmasına yönelik uygulamalar belirtilmektedir. Mültecilerin ihtiyaç duyduğu haklar, ülkede kendilerine karşı uygulanan siyasi yaptırımlar ve yaşam zorlukları örnek olarak seçilen Burc Baracne kampı üzerinden anlatılmaya çalışılmıştır. bnan Devleti, Filistinli mülteciler, kamplar

REASONS BEHIND THE FAILURE OF THE POLITICAL IMPROVEMENTS OF LEBANON TOWARDS PALESTINIAN REFUGEES FIELD RESEARCH: BURC BARACNE The aim of this thesis is to convey the conditions of Palestinian refugees having lived in Lebanon since 1948, by reflecting through the eyes of witnesses and with my analysis. The question of whether Palestinians are being accepted in Lebonan will be studied alongside refugees' political activities within the country as well as their later isolated life. Prior to analysis, the Palestinians’ activities in the region, the humanitarian aid supplied for the refugees that live in camps, and the restrictions of refugees’ living spaces will all be determined and considered. The necessary rights for the refugees, political sanctions implemented on them and compelling living conditions are explained refering to the Burc Baracne camp as a case study. State of Lebanon, Palestinian refugees, camps
Keywords: 20. Yüzyıl; Filistinli Araplar --Tarih; Lübnan; Mülteci kampları; Mülteciler, Filistinli Arap; Orta Doğu