Pulmoner ve mediastinal enfeksiyöz ve inflamatuar hastalıklarının görüntülemesi - SEMİZ OYSU, ASLIHAN (Türkiye Klinikleri Yayınevi, 2023)
Toraksın enfeksiyöz ve inflamatuar hastalıkları günlük pratikte sıkça karşılaştığımız pnömoniden agresif ve mortal seyredebilen mediastinite kadar geniş bir hastalık grubunu kapsamaktadır. Görüntülemede akciğer grafisi ilk ve en sık tercih edilen modalite olmakla birlikte, bilgisayarlı tomografi (BT) hem tanı için önemli, hem de tedavi için yol göstericidir. Görüntüleme bulguları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, bazı tipik radyolojik işaretler ve ipuçları ile doğru tanıya ulaşılabilir.
Keywords: Tıp; Sağlık Bilimleri; Medicine; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE