Aile hekimliği uygulamasında etkin kayıt tutma: Mevcut durum analizi ve iyileştirme önerileri - SUR ÜNAL, ÜLKÜ (Türkiye Klinikleri, 2023)
Tıbbi kayıtlar hem hekimler ve sağlık çalışanları, hem hastalar açısından farklı yönlerden oldukça önem taşır. İyi bir tıbbi kayıt hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hastaların tanı ve tedavilerinde daha başarılı olmalarını, hastaların daha iyi ve sürekli bir sağlık hizmeti almalarını sağlar. Aile hekimliğinde tıbbi kayıtların elektronik olarak tutulduğu aile hekimliği bilgi sistemleri ilk oluşturulduğu günden bu yana zaman içerisinde oldukça gelişmiştir. Aile sağlığı merkezlerinde bu sistemleri birebir kullanan aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının geri bildirimleri göz önünde bulundurulduğunda bu sistemler kullanım kolaylığı ve etkinlik açısından daha da geliştirilebilir. Anahtar Kelimeler: Tıbbi kayıtlar; aile hekimliği

Medical records are very important for both physicians, healthcare professionals and patients from different aspects. A good medical record enables physicians and healthcare professionals to be more successful in the diagnosis and treatment of patients, and to receive better and continuous healthcare services. Family medicine information systems, in which medical records are kept electronically in family medicine, have developed over time since the day they were first created. Considering the feedback of family physicians and family health workers who use these systems in family health centers, these systems can be further developed in terms of ease of use and effectiveness. Keywords: Medical records; family practice
Effective Medical Recording in Family Medicine Practice: Current Situation Analysis and Recommendations for Improvement
Keywords: Tıbbi kayıtlar; aile hekimliği; Medical records; family practice