Kimyasal yapılarına göre tam seramik restorasyonlar - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Hastaların estetik restoratif materyallere olan talebinin ve estetik bilincinin artması ve metal destekli seramik sistemlerin özellikle biyouyumluluk ve optik özelliklerinin kalitesi konusundaki endişeler tam seramik kuronların geliştirilmesini sağlamıştır. Lityum disilikat, aluminyum oksit ve zirkonyum oksit gibi tam seramik alt yapı materyallerindeki gelişmeler tam seramik restorasyonların uygulama alanlarını genişletmiştir. Kimyasal yapılarına göre üç ana grupta sınıflandırılan ve üretici firmaların talimatlarına göre farklı uygulama teknikleri olan tam seramik sistemlerin kullanımlarının yaygınlaşması, sistemlerin özelliklerini, güvenirligini ve birbirlerine olan üstünlüklerini karşılastıran çalışmalara olan ihtiyacı da arttırmaktadır. Bu derlemede tam seramik restorasyonların kimyasal yapılarına göre sınıflandırılması, sistemlerin özellikleri ve gelişimleri detaylı olarak anlatılmaktadır.

The increasing esthetic demand of the patients and poor optic and biocompatibility characteristics of the metal supported ceramic restorations accelarated the development of allceramic restorations. Developments in ceramic core materials such as lithium disilicate, aluminum oxide, and zirconium oxide have allowed more widespread application of all-ceramic restorations. The increased application of all-ceramic restorations that are classified according to the chemical compositions and have different application techniques has directed the need for more studies that comparing the systems’ properties. This article reviews the current literature covering the all-ceramic materials, classification of all-ceramic systems according to the chemical compositions and discuss the properties and developments of the systems.
All ceramic restorations according to the chemical compositions
Keywords: Diş Hekimliği