Hypothesis Testing for the Multinolial Distribution Case - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Parametreleri n, PI, Pa-.-Pk olan bir (Y|,Y2...Yk) çok kategorili dağılım ile, yine parametreleri m, pı*, p2-...pk*- olan (Xı...Xk) çok kategorili dağılım göz önüne alındığında, bu iki çok kategorili dağılımın özdeş olup olmadıklarının test edilmesi makalenin amacını oluşturur. (Makalenin yazarının bildiği kadarıyla böyle bir test mevcut değildir) Bu makalenin amacı, bu iki çok kategorili dağılımın özdeş olup olmadıklarım test eden bir sıfır hipotezi yapılandırmaktır. Şöyleki,HO:Pl = pl , P2 =p2 • • -Pk =Pk

Suppose that (Yı,Y2...Yk) has a multinomial distribution with parameters n, PI, Pa-.-Pk. and (X[...Xk) has a multinomial distribution[9] with parameters m, pi*, P2*...pk*. Construct a test of the null hypothesis[5] that the two multinomial distributions!!] are identical,that is, test . H0: pi = pi , p2 =P2 • • -Pk =pk