TÜRKİYE'DE UYGULANAN GIDA BANKACILIĞI SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE VERGİSEL AVANTAJLARININ DİĞER ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRILMASI - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Gıda bankacılığı, işletmelerce son kullanma tarihine yaklaşmış, ihtiyaç ve üretim fazlası olan gıda maddeleri, giysi ve yakacak gibi ürünleri bedelsiz olarak ihtiyacı olan kişilere ulaştıran bir bağış sistemidir. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve özendirilen bir sistemdir. Fakat ülkelerin ekonomik, kültürel, siyasi ve devlet yapıları sistemde bazı farklılıklara neden olmaktadır. Bu çalışmada gıda bankacılığı sisteminin öncüsü olan ABD ile on yıllık bir gıda bankacılığı geçmişine sahip olan Türkiye'de gıda bankacılığı sisteminin işleyişi ele alınmıştır. Bu çalışmanın amacı, gıda bankacılığı sisteminin işletmelerce bilinmesinin önemini vurgulamak ve çeşitli ülkelerde işletmeler için önemli vergisel avantajları bulunan gıda bankacılığı sistemini karşılaştırmalı olarak incelemek, Türkiye uygulamasının eksik ve iyi olan yanlarını ortaya koymaktır

Food banking is a donation system that delivers food, cloth, fuel and other goods to the needy free of charge. ?is system is practiced and encouraged in many countries. Economic, cultural, political and administrative traits of these countries result in differences in food banking practices. ?is study explains how the food banking system operates in the United States which is considered to be a pioneer in this field, while also analyzing the experience in Turkey which dates back only ten years. ?e paper aims at emphasizing the importance of gaining familiarity with food banking for business entities, examining the tax advantages offered by this system on a comparative basis, and revealing the achievements as well as the flaws of the Turkish practice
FOOD BANKING SYSTEM: THE PRACTICE IN TURKEY AND A CROSS-COUNTRY COMPARISON OF ITS TAX ADVANTAGES