Giresun ili için yeni ve ilave liken kayıtları - Çobanoğlu, Gülşah (Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2011)
Bu çalışmada Türk Liken Topluluğunun 2004’de Giresun’da düzenlediği 2. yıllık araştırma gezisi sırasında bir günlük arazi çalışması sonucunda yazar tarafından çeşitli substratlar üzerinden toplanmış bazı liken örnekleri değerlendirilmiştir. Sadece iki takson saksikol, diğer 34 takson epifitik olmak üzere 36 taksonluk liken listesi rapor edilmiştir. Bunlardan altı takson Giresun ili için yeni kayıttır.
Keywords: Bioçeşitlilik, Epifitik, Giresun, Liken