Çalışma saatlerinin işgören performansına etkisi ve ilaç sektöründe bir uygulama - Sarıöz, Fatih (My University, 2003)
Bu çalışma esnek çalışma uygulamalarının çalışanın performansı üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda birinci ve ikinci bölümde esnek çalışma kavramı ve esnek çalışma modelleri açıklanmış; araştırma bölümünde ise esnek zaman modelini kullanan bir ilaç firmasında gerçekleştirilen uygulamanın bulgularına yer verilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre esnek çalışanların performans düzeylerinin esnek çalışmayanlara oranla yöneticileri tarafından nispeten daha düşük olarak algılandığı saptanmıştır. Araştırmada çalışanların tatmin düzeyinin de esnek çalışma durumuna göre farklılığı incelenmiş sonuç olarak her iki çalışma türünde de tatmin düzeyinin farklılaşmadığı ortaya çıkmıştır. This thesis aimed at exploring the effect of flexible working systems on employee performance. In the first two sections concept of flexible working and the flexible working models are introduced and in the last section findings of a resarch, carried out on a pharmaceutical firm which uses a flexible working model called flexitime, are given. According to the results, performance of the non-flexible employeees were percieved relatively more higher than the flexible employeees'performance by their managers. Also no significant difference was found according to the employees' satisfaction levels in terms of their flexible or non-flexible working status.
Keywords: Ekonomi; Emek ekonomisi; İnsan Kaynakları Yönetimi; İş saatleri