Belgrad Ormanında Karaçam (Pinus nigra Arnold.) meşcerelerinin topraklarındaki mikrofungus florası üzerinde araştırmalar - (:unkn) unknown (My University, 2002)
Bu çalışmada Belgrad Ormanı'ndaki karaçam (Pinus nigra Arnold.) meşceresine ait iki ayrı yerdeki toprak mikrofunguslarınm teşhisleri yapılmış, kalitatif olarak değerlendirilmiştir. Toprak örnekleri 1999-2000 yılları arasında ilkbahar, yaz, sonbahar, kış mevsimlerinde alınmıştır. Araştırma süresince 32 toprak örneğinin "Toprağı Seyreltme Metodu" ile incelenmesi sonucunda 310 izolat elde edilmiştir. Bu izolatların teşhislerinin yapılması sonucunda 9 cins, 4'ü Zygomycetes sınıfına (Mucorales), 9'u Deuteromycetes (Fungi Imperfecti) sınıfına (Moniliales) ait tür, 1 varyete ve ayrıca 5 ayrı steril mikrofungus teşhis edilmiştir. Steril izolatlar yaygın değildir.
Investigations on the microfungus flora in the soils of Pinus nigra Arnold. stands in Belgrad Forest
Keywords: Biyoloji; Orman Mühendisliği