Peçevi Tarihi: yazma nüshaların tanıtımı, 1b-20b metin, dizin, özel adlar sözlüğü - Gülakan, Sevda (My University, 2004)
Bu çalışma giriş, eserin yazma nüshalarının tanıtımı, metin, dizin, özel isimler sözlüğü, tıpkıbasım olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde eser hakkında bilgi, eserin kısaca muhtevası, yazılış amacı ve önemi, eseri hazırlamada yazarın yararlandığı kaynaklar,tezin kapsamı, tezin amacı ve eserin neşrinde takip edilen metot yer almaktadır. Çalışmanın ikinci bölümünde eserin yazma nüshalarının tanıtımı bulunmaktadır. Çalışmanın üçüncü bölümünde eserin Bağdad köşkü 206 nolu yazma nüshasının 1b-20b arasındaki varaklarının transkripsiyonu ve eserin diğer iki nüshası ile tenkitli neşri mevcuttur. Çalışmanın dördüncü bölümünde ise hem ana nüshada, hem de dipnotta geçen sözcüklerin dizini bulunmaktadır. Beşinci bölümde genel sözlük dışında hazırladığımız özel adlar sözlüğünde her üç nüshada geçen özel adlar yer almaktadır. Çalışmanın sonuna ise her üç metnin tıpkıbasımı eklenmiştir. Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı Tarihi, devlet adamları, vezir, sadrazam, defterdar, Macaristan(Üngürüs).

This work consists of six sections; introduction, introduction of writing handscripts copies, text, index and dictionary of proper nouns, facsimile. In the first part of the study, tehere is some information about the work, a short content of the work, the aim and the importance of the writing the resources that the writer used and we dealt with the coverage aim and the method that is being followed for publishing. In the second part of the study, there is the introduction of writing handscripts copies. In the third part of the study, there is the transcription of the Bagdad number 206 handscript 1b-20b leaves and the edition critic of the work with the other two handscripts. The end of study, there is index, dictionary of proper nouns, facsimile.
Keywords: Tarih