Does the Qatar Map of the Tigris and Euphrates belong to Evliya Çelebi? - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu makale, Katar’da, Şeyh Hassan bin Muhammed es-Sani’nin özel koleksiyonun- da yer alan Dicle ve Fırat haritası hakkındadır. Haritanın, Evliya Çelebi’nin (1611 - yaklaşık olarak 1685) Seyahatnâme adlı kitabı ile yapılan detaylı bir mukayesesi yoluyla, bu çalışma haritanın ya Evliya’nın kendisi, ya da maiyetindeki bir kişi tarafından ve onun gözetiminde yapılmış olması gerektiğini göstermektedir.

This article discusses the map of the Tigris and Euphrates in the private collec- tion of Shaikh Hassan bin Muhammad al-Thani of Qatar. Through a detailed comparison of the map with the text of Evliya Çelebi’s (1611-c.1685) Seyahatnâme (Book of Travels), this study demonstrates that the map in question was drawn up either by Evliya himself or else by someone in his retinue and under his supervision.
Katar’daki Dicle ve Fırat haritası Evliya Çelebi’ye mi aittir?
Keywords: Sanat; Kültürel Çalışmalar; Tarih; Edebiyat