Yabancı sermayeli bankaların Azerbaycan bankacılık sistemine etkileri - Guliyev, Eldeniz (My University, 2005)
Bu tezde Azerbaycan Bankacılık sistemi ve yabancı sermayeli bankaların bu sisteme etkileri incelenmiştir. Bu çalışmada, uluslararası sermaye hareketlerinin bankacılık sektöründeki niteliği ele alınmasıyla; gelişmekte olan bu sektörün özellikle sermaye yapıları, portföy yatırımları bakımından daha cazip hale geldikleri belirlenmektedir. Çalışmanın birinci bölümünde Azerbaycan Bankacılık Sisteminin tarihsel gelişimi ve bu süreçte ekonomik yapısı günümüze kadar ki süreç anlatılmıştır. Çalışmanın ikinci bölümü'nde belirlendiği üzere, Uluslararası Bankacılık Sistemine değinerek, uluslararası bankaların sundukları hizmetler, yapıları ve tarihsel gelişimi anlatılmaktadır. Üçüncü bölümde ise Azerbaycan'da mevcut yabancı sermayeli bankaların gelişimi sektöre katkılarıyla ilgili bilgi verilmiştir. Araştırma sonucunda Azerbaycan bankacılık sistemindeki sorunlar belirtilmiş, bu sorunlara çözüm önerleri geliştirilmiş ve yabancı bankaların ülke ekonomisine etkileri rasyolarla incelenmeye çalışılmıştır.

In this thesis, I analysed Azerbaijan banking system and the functioning of the system foreign and joint venture banks. In the first section, the historical background of the banking system has been explained and the factors effecting the restructuring process have been shown. In the next section, about the Iternational Banking System have been tried to explain. In the third section, the problems of Azebaijan Banking System have been considered and some advices to eliminate defects to this system have been tried to explain. As you may know, the transition banks' have played an important role in the way to the market economy. We hope that our research will provide great assitance for researchers who work in Azerbaijan banking system and foreign investment banks in Azerbaijan
Keywords: Banka ve bankacılık; Bankalar ve Bankacılık_Azerbaycan; Ekonomi; Finansman ekonomisi