Çevre ile işletmenin etkileşiminin muhasebe üzerine etkileri ve finansal tablolara yansıması - Erzen, Adnan (My University, 2019)
Çevresel sorunların topluma, ekonomiye ve doğal olarak işletmelere direkt etkileri meydana gelmektedir. Toplumun çevresel sorunlara duyarlılığı arttıkça işletmelerin de bu konuda oldukça hassas davranmaları gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu hassasiyet işletmelerin gerek organizasyon yapılarında gerekse de finansal yapılarında bazı etkilere neden olmaktadır. Bu çalışma ile birlikte çevre sorunlar ve bu sorunların çözümü konusunda farkındalık yaratılmak istenmiştir. İşletmelerin çevre ile etkileşimleri sonucu faaliyetlerinin sınıflandırılması, ölçülmesi, kaydedilmesi ve raporlanmasının ne şekilde yapılacağı ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ayrıca çevresel faaliyetleri nedeniyle bazı maliyetlere katlanan şirketlerin özet finansal tablo rakamları incelenmiştir.

Environmental problems are directly affected society, economy and businesses. As the sensitivity of the society to environmental problems increases, the necessity of the companies to behave very sensitive about this issue emerges. This sensitivity causes some effects both in the organizational and financial structures of the enterprises.With this thesis, it is aimed to raise awareness about environmental problems and their solutions. As a result of the interactions of the enterprises with the environment, the activities of classification, measurement, recording and reporting are tried to be put forward. In addition, summary financial statements of companies that incur some costs due to their environmental activities are examined.
Keywords: Accounting; Business; Çevre Maliyetleri Environmental Problems; Çevre Muhasebesi; Çevre Sorunları; Çevre ve Finansal Tablolar; Environmental AccountingEnvironment and Financial StatementsEnvironmental Costs; İşletme; Muhasebe