Eğitim fakültesi öğretim elemanlarının cam tavan algılarının incelenmesi - DENİZ, LEVENT (Transnational Press London, 2023)
“Küreselleşen Dünyada Kadın IV: Güçlenme ve Zorluklar” başlığıyla dört bölüm olarak sunulan bu kitap alana yönelik hazırlanmış bir seri kitabın dördüncüsü olarak hazırlanmıştır. Kadınlar, günümüz dünyasında çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. Bunlardan bazıları, kadınlara yönelik ayrımcılık, toplumsal cinsiyet rollerine sıkı sıkıya bağlı kalmak zorunda olma, iş hayatında erkeklerle eşit muamele görmeme, ve kadınların güçlenmesine yönelik engellerdir. Bununla birlikte, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden birçok kadın örgütü ve aktivist bulunmaktadır. Bu örgütler, kadınların eğitim, sağlık, iş hayatı ve siyasi katılım gibi alanlarda eşit fırsatlar elde etmesi için çalışmaktadırlar.