Meslek Liselerinde Çalışan Öğretmenlerin Örgüt Kültürü ve _x000D_ Değişime İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Bu araştırmanın temel amacı, mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin örgüt kültürüne ve değişime ilişkin görüşlerini incelemektir. Olgu bilim deseninde tasarlanmış bu nitel çalışmada veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İstanbul ilindeki meslekî ve teknik liselerde çalışmakta olan 18 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda örgüt kültürünün kaynağı olarak iletişim ve aidiyetin ön plana çıktığı görülürken örgüt kültüründe öncelikli olarak değişime gidilmesi gereken alanların başında iletişim ve karara katılımın geldiği görülmektedir. Bunlarla birlikte, örgüt kültürünün değişiminin önündeki başlıca engellerin değişime karşı çıkma ve örgüt üyelerinin alışkanlıklarından vaz geçmemesi olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.

The main purpose of this research is to examine the opinions of teachers _x000D_ working in secondary education institutions providing vocational and technical _x000D_ education, on organizational culture and change. In this qualitative study, which _x000D_ is in phenomenology design, data was collected through a semi-structured _x000D_ interview form. The study group consisted of 18 teachers working in vocational _x000D_ and technical high schools in İstanbul during the 2017-2018 academic year. _x000D_ Depending on the results it was revealed that while communication and belonging _x000D_ were seen as prominent sources of organizational culture, communication and _x000D_ participation in decision making were seen as the primary areas that need to be _x000D_ changed in organizational culture. In addition, it was concluded that the main _x000D_ obstacles to the change of organizational culture are opposing to change and _x000D_ members’ not leaving their habits.
Examining the Opinions of Teachers Working in Vocational High Schools on Organizational Culture and Change