Yabancılık unsuru içeren boşanma davalarında uygulanacak hukuk ve tanıma davası açısından kamu düzenine açık aykırılığın incelenmesi - PÜRSELİM ARNİNG, HATİCE SELİN (On İki Levha Yayıncılık, 2022)
Eserde birbirlerine etkileri kaçınılmaz olan kamu ve özel hukuk disiplinlerinin kesiştiği alanların ortaya konulması ve üst norm olan Anayasa'nın bu disiplinlere olan etkilerinin vurgulanması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda gerek kamu gerek özel hukuk ve alt disiplinlerine farklı bir bakış açısından yaklaşma fırsatı sağlanarak, Anayasa'nın özel hukuka etkileri tüm yönleriyle ve uluslararası çerçevede tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu kapsamda, kitapta Anayasa ve temel hakların incelenmesi, Anayasa'nın ozel hukukun temelini olusturan medeni hukuk ile iliskisi, ticaret hukukunun Anayasa kapsamında değerlendirilmesi, milletlerarası ozel hukukun Anayasa cercevesindeki meseleleri ve son olarak Anayasa ile is hukuku iliskisi irdelenmektedir