Ortaöğretim resim derslerinde ve egzersiz programlarında figür mekan ilişkisinin önemi - Çevgen, Şener (My University, 2007)
Ortaöğretim Resim Eğitiminde Figür ve Mekan İlişkisi adlı tezimin ikinci bölümünde Figür ve Mekan kelimelerinin terim olarak anlamlarını açıklamak ve öğelerini tanımlamak ile başladığım tezime, figür ve mekanın sanat tarihi içindeki gelişim süreçlerini irdeleyerek devam ettim. Dördüncü Bölümde ise figür, mekan ve desen konularının ortaöğretim Resim Dersi Müfredat Programları içerisinde yetersiz olarak uygulandığını ve yetenek sınavlarına girecek olan öğrencilere hitap edemediği gerçeğini ortaya koymaya çalıştım. Sonuç bölümünde ise yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilere uygulanacak düzeyde, etkin bir egzersiz programının planını oluştururken diğer bir yandan da resim dersi öğretmenlerine kendilerini geliştirebilecekleri bir platform oluşturmaya çalıştım.

In the process of my thesis, I continued to examine the development of figure and space through art history as well as I initially started to study the meaning of vocabulary; 'Figure and space' and its essential elements in the second part of my thesis, titled 'Figure and Space Relationship in the Secondary Art Education'. In the third part, I mainly tried to emphasize that during the drawing courses in the secondary art education, figure, space and drawing as subjects are not being given and applied properly in the curriculum. Beyond that I have come across and displayed that these issues are not addressed directly to the students who would participate in the artistry exam. In the conclusion, I suggested an effective practice programme which would be applied for the students. Therefore, that aspect would be suitable to perform easily for the candidates who are preparing themselves for the artistry exam. In addition to that we offered and created a strong structure for the art teachers that would enable them to better themselves.
Keywords: Figür Çizimi_Ortaöğretim; Figür Resmi